Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Tots els noms d’Helena” amb Maria de la Pau Janer

Amb motiu de la presentació de la seva nova novel·la titulada “Tots els noms d’Helena” (Columna), l’escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer conversarà sobre la seva obra i la seva trajectòria amb la també escriptora, Marta Alòs.

Tots els noms d’Helena” és una novel·la captivadora, plena d’emocions, personatges inoblidables, episodis de la història mítica, escenaris clàssics i molta èpica. L’Eva, una actriu intensament entregada a la seva feina, interpreta el paper de la seva vida, un personatge que la captiva tant com la intimida: Helena de Troia. Però sembla que Helena i el seu fat s’han apoderat de la pel·lícula i durant el rodatge tot són dificultats. Els actors i els tècnics involucrats al film hauran d’afrontar fets terribles que els portaran al límit i els obligaran a qüestionar-se moltes coses. Quan tot sembla perdut, una trobada imprevista els durà a emprendre un viatge que els podria canviar la vida. Aquesta aventura, però, posarà a prova els vincles i les complicitats que han anat teixint arran dels problemes que han hagut d’afrontar plegats. En aquesta apassionant novel·la, Maria de la Pau Janer revisita la Ilíada posant la mirada en les seves protagonistes femenines i reivindicant-les. Alhora, lliga aquest poema èpic amb l’època actual a través d’una història trepidant i emotiva plena de solidaritat i coratge.

Maria de la Pau Janer (Palma de Mallorca) és professora de la Universitat de les Illes Balears, tasca que compagina amb les seves activitats televisives i com a escriptora. Ha escrit les novel·les “Els ulls d’ahir”, “L’hora dels eclipsis” (Premi de Narrativa Andròmina 1989), “Màrmara” (Premi Sant Joan 1993), “Natura d’anguila” (Premi Carlemany 1995 i Premi Prudenci Bertrana de votació popular al millor llibre de 1995), “Orient, Occident. Dues històries d’amor” (finalista del Premi Sant Jordi 1997), “Lola” (Premi Ramon Llull 1999) i “Ets la meva vida, ets la meva mort” (2001). També ha publicat “Carta a un estranger que ens visita. Mallorca, l’illa de les mil i una nits” (2001), “Els deu manaments de la felicitat” (2001), “Les dones que hi ha en mi” (finalista del Premi Planeta, 2003), “Passions romanes” (Premi Planeta, 2006), “Cartes que sempre he esperat” (2010) i “Quan siguis lliure” (2015), a més dels llibres infantils “L’illa d’Omar” (Premi de la Crítica Serra d’Or al millor llibre juvenil publicat a Catalunya l’any 1990) i “La bruixa que va perdre un secret” (1994).

DATA

Dijous 20 oct. 2022
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR