Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació del còmic “Una tarde con Himmler” d’Alfonso López

El guionista i dibuixant Alfonso López conversarà amb el periodista Jaume Barrull sobre el seu nou còmic “Una tarde con Himmler” (La cúpula Ediciones), que aborda una part de la història de la Segona Guerra Mundial.

Una tarde con Himmler” transcorre l’any 1940. L’Espanya franquista rep amb honors a Heinrich Himmler, cap de les SS alemanyes que en aquests dies visita la península amb l’esperança de trobar la pista definitiva del Sant Greal. Al seu voltant, un entramat d’intrigues i tripijocs retrata el moment, l’època i la circumstància. Winston Churchill, donya Urraca, Ian Fleming, el abuelo Cebolleta, Josep Pla, el reporter Tribulete, Francesc Cambó, les germanes Gilda o els germans Marx, Juan March i un llarg etcètera de convidats estel·lars poblen aquest còmic on la ficció més galopant i la realitat més verídica s’alien per a donar lloc a una sàtira d’espionatge carregada de raó i sentit comú. Amb un dibuix ingràvid i radiant, un traç dinàmic i un ritme per a la comèdia que beu de les més glorioses fonts clàssiques, Alfons López planeja sobre els racons secrets de la nostra història pròxima.

Alfonso López (Lleida, 1950) es va iniciar com a dibuixant d’historietes amb tot just vint anys. Va practicar la historieta còmica en capçaleres mítiques com TBO, a més de freqüentar unes altres de més importància i pes polític com El Papus o El Viejo Topo. Va dirigir publicacions com Cul de Sac o Más madera! i va aportar pàgines a altres com a RamblaTitanic, CaníbalCimoc, la francesa Fluide Glacial o El Jueves. Al llarg de la seva dilatada carrera es deixarà veure en dotzenes de revistes i diaris com el Cavall Fort, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, el diari Avui, el Diari de Barcelona o el Público. Té en el seu haver àlbums com a “Asesinato en la Mezquita”, “Color cafè”, “La saga de Chaves”, “Silencios”, “La juventud del Capitán Trueno”, “Estraperlo y Tranvía”, “Políticamente incorrecto” o “Malvados e imbéciles”, una bibliografia que ha desenvolupat només o en col·laboració amb altres autors com Rafel Vaquer, Xavier Roca, Joan Aliu, Manel Fontdevila, Andreu Martín, Pepe Gálvez o Joan Mundet. Amb aquests dos últims va signar el llibre “Miguel Núñez: mil vidas más”, que l’any 2011 va guanyar el Premi Nacional del Còmic de Catalunya.

DATA

Dijous 15 des. 2022
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR