Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Profecia” amb Raül Garrigasait

Amb motiu de la presentació de la seva darrera novel·la “Profecia” (Edicions de 1984), l’escriptor i assagista Raül Garrigasait visitarà La Fatal per conversar amb Marc Cartanyà sobre el llibre, els personatges, el procés creatiu i aquest món distòpic que ha creat en la seva última obra de ficció.

A “Profecia” hi trobem un pare i la seva fascinació per unes bèsties indòmites, animades per una vitalitat sense fi. També hi trobem una filla adolorida i vigorosa, que no pot treure’s del cap unes històries antiquíssimes de profetes. Acollint-los a tots dos, una ciutat que respira com un ésser viu. Amb aquests elements, “Profecia” crea una atmosfera única, fosca però també carregada d’humor i d’energia, un llibre que parla de la força fecunda que hi ha en les coses que no dominem.

Raül Garrigasait (Solsona, 1979) va estudiar música i llengües antigues i escriu assaig i narrativa. El 2017 va publicar la novel·la “Els estranys”, que va ser distingida amb alguns dels premis més importants de la literatura catalana. Després han vingut assajos com ara “El fugitiu que no se’n va”, “Els fundadors”, “La ira”, “País barroc” i “El gos cosmopolita i dos espècimens més”. Si a “Els estranys” explorava el moment fundacional de la modernitat que són les guerres carlines, a “Profecia” se centra en l’altre extrem de la modernitat: aquest present nostre en què és difícil imaginar o profetitzar cap futur que no sigui una distopia.

DATA

Divendres 31 març 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR