Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Tertúlia – “Sabó de casa” amb Montse Vendrell

En aquesta tertúlia tindrem el privilegi de comptar amb la presència de l’autora, Montse Vendrell, amb qui podreu parlar de la seva primera novel·la “Sabó de casa” (Pagès editors).

Sabó de casa és la primera novel·la de Montse Vendrell. Ha dedicat deu anys a escriure-la, perquè ha fet un gran procés de recerca en tots els àmbits. L’autora excel·leix en la construcció dels personatges, en l’ambientació històrica i en la profunditat de la trama. Explica la relació d’amor entre dos joves, als quals la Guerra del Marroc va separar. La novel·la ressegueix les seves vides, ell, a Marsella i ella, a Almenar.

Per evitar que l’enviïn a la guerra del Marroc, Joan de Marongo fuig no tan sols del seu Almenar natal, sinó de tot allò que estima. A l’exili francès haurà d’aprendre a viure sense la seva família i, sobretot, sense la Marieta, el seu gran amor. Sabó de casa és una història basada en fets reals, però farcida de ficció, que s’ambienta inicialment a la Lleida dels anys vint i a la vida a pagès. Després, els protagonistes recorren ciutats tan allunyades com Marsella i Barcelona per retrobar-se, finalment, ben a la vora de casa.

Montse Vendrell (Alguaire, 1963) ha estat mestra de primària en diferents escoles de Catalunya. Ha estat mestra de primària i professora de francès en diferents escoles i instituts de Catalunya. També ha estat professora d’espanyol a París i actualment treballa a l’EOI de Lleida. És artista multidisciplinària i s’ha especialitzat en la il·lustració i l’escultura.

DATA

Dilluns 25 set. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR