Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació del còmic “¡Santo Súbito!” d’Alfonso López

El guionista i dibuixant Alfonso López ens parlarà del seu nou còmic “¡Santo Súbito!” (Amaníaco edicions), publicat originalment sota el títol “Un vie de Saint”, una sèrie de còmic creada per al mensual francès Fluide Glacial, elaborada entre els anys 1993 i 1993 conjuntament amb Manel Fontdevila.

¡Santo Súbito!” explica de manera documentada les aventures apòcrifes de Apapucio, un noi de l’Europa medieval que després d’haver rebut una sobredosi d’aigua beneïda en el seu bateig es convenç a si mateix que el millor camí per a obtenir fama i fortuna —encara no s’havia inventat Tik Tok— és autoproclamar-se sant. Els potiners resultats dels seus intents de miracle i les temptacions que entorpeixen el seu apostolat són els pilars que sustenten una sèrie que narra des de la infància, joventut i primeres experiències de Apapucio fins a la seva peregrinació a Terra Santa perseguint la seva glòria.

Alfonso López (Lleida, 1950) es va iniciar com a dibuixant d’historietes amb tot just vint anys. Va practicar la historieta còmica en capçaleres mítiques com TBO, a més de freqüentar unes altres de més importància i pes polític com El Papus o El Viejo Topo. Va dirigir publicacions com Cul de Sac o Más madera! i va aportar pàgines a altres com a RamblaTitanic, CaníbalCimoc, la francesa Fluide Glacial o El Jueves. Al llarg de la seva dilatada carrera es deixarà veure en dotzenes de revistes i diaris com el Cavall Fort, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, el diari Avui, el Diari de Barcelona o el Público. Té en el seu haver àlbums com a “Asesinato en la Mezquita”, “Color cafè”, “La saga de Chaves”, “Silencios”, “La juventud del Capitán Trueno”, “Estraperlo y Tranvía”, “Políticamente incorrecto” o “Malvados e imbéciles”, una bibliografia que ha desenvolupat només o en col·laboració amb altres autors com Rafel Vaquer, Xavier Roca, Joan Aliu, Manel Fontdevila, Andreu Martín, Pepe Gálvez o Joan Mundet. Amb aquests dos últims va signar el llibre “Miguel Núñez: mil vidas más”, que l’any 2011 va guanyar el Premi Nacional del Còmic de Catalunya.

DATA

Dissabte 02 des. 2023
Finalitzat

HORA

6:30 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR