Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Interioritats del procés editorial. Com s’ho fan a Edicions del Periscopi?

Seminari amb Aniol Rafel, Tono Cristòfol i Miquel Saumell.

L’elecció dels originals, l’adquisició dels drets, la traducció, la correcció, el disseny, la maquetació, la impressió, la distribució, la promoció, la venda… són fases imprescindibles perquè el treball d’un autor acabi esdevenint un objecte susceptible de ser llegit i, com ja es pot intuir, impliquen el treball i el talent d’un gran nombre d’especialistes en diferents àmbits.

En aquest seminari en parlarem d’a prop i a fons amb alguns dels protagonistes de Periscopi, una editorial que en només deu anys de vida s’ha convertit en un dels referents imprescindibles del nostre ecosistema literari. Un segell, d’altra banda, que ha conseguit el més preuat per a una editorial: que els seus llibres siguin absolutament reconeixibles i que els lectors confiïn en el seu criteri i en les seves propostes gairebé a ulls clucs.

Amb Aniol Rafel, fundador d’Edicions del Periscopi, i amb membres destacats del seu equip compartirem una jornada on ens explicaran les dotzenes de decisions que cal prendre al llarg de tot el procés creatiu i les singularitats de la seva manera d’entendre el treball editorial.

PROGRAMA


11.30 h – 12.00 h Cafè de benvinguda


12.00 h Peri-scopi, περισκοπεῖν, «mirar al voltant». L’edició des d’un altre punt de vista. Amb Aniol Rafel, editor i fundador d’Edicions del Periscopi.

13.00 h “I si posem el codi de barres al davant?”. Sobre el disseny i la maquetació de Periscopi. Amb Tono Cristòfol, maquetista i dissenyador editorial.


14.00 h – Dinar


15.00 h “Un llimac en un plat de maduixes”. La culpa (sempre) és del corrector. Amb Miquel Saumell, corrector.

16.00 h La literatura et torna el que li dones. Moments singulars en 10 anys de trajectòria. Exposició a tres veus i col·loqui final.


Quan: Dissabte, 17 de juny de 2023, a les 11.30 h.

On: Sala Fatal

Preu: 45 € (dinar inclòs)

Places limitades.

INSCRIPCIÓ

Available Entrades: 30
El bitllet està esgotat. Podeu provar una altra entrada o una altra data.

DATA

Dissabte 17 juny 2023

HORA

11:30 am

Preu

45€

Localització

Sala Fatal
Tipus
INSCRIPCIÓ
Codi QR