Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

“Inventio Graeciae” – Seminari amb Pedro Olalla

El descubrimiento progresivo de Grecia por la cultura occidental

Els propers 6 i 7 de maig l’escriptor i hel·lenista Pedro Olalla impartirà un seminari a La Fatal. Poder compartir dues jornades amb un autor del seu prestigi és una oportunitat que de ben segur satisfarà les expectatives tant del públic més coneixedor com d’aquell altre que, sense ser-ne especialista, està interessat a obtenir un apropament privilegiat a la cultura grega.

El seminari repassarà les contribucions de la Grècia clàssica a la configuració de les nostres arrels culturals, però defugirà l’enfocament cronològic tradicional per aportar una mirada radicalment innovadora i original. En paraules del propi autor:

Nuestro conocimiento de la civilización griega -como nuestro conocimiento del pasado en su conjunto- es el resultado de un proceso paulatino de siglos que aún sigue en desarrollo. Por ello, si bien una visión panorámica cronológicamente lineal de la cultura griega puede ayudarnos a conocerla y comprenderla bien, una panorámica que refleje, a la vez, el modo en que Occidente ha ido descubriendo y experimentando la influencia de Grecia podría ayudarnos, muy probablemente, a conocerla y conocernos mejor. Este segundo reto es el propósito de nuestro encuentro -histórico y literario a un tiempo- bajo el lema genérico Inventio Graeciae.

Os espero en mayo en La Fatal de Lleida.

Pedro Olalla (Oviedo, 1966) és escriptor, professor i cineasta. Vint-i-vuit títols originals i una llarga sèrie de realitzacions marquen la seva carrera creativa. La seva obra, que explora i dona a conéixer la cultura grega combinant elements literaris, plàstics i científics, s’ha guanyat l’estima del públic i de prestigioses institucions com l’Acadèmia d’Atenes o la Universitat de Harvard. D’entre les seves darreres publicacions destaquem Historia menor de Grecia (2012), Grecia en el aire (2015), De senectute politica (2018) i Palabras del Egeo (2022).

Més informació a www.pedroolalla.com

Programa del seminari

Divendres 6 de maig

17:30h – Benvinguda

18:00h – Seminari – Primera part

19:30h – Pausa cafè

19:45h – Seminari – Segona part

21:00h – Final primera jornada

Dissabte 7 de maig

10:00h – Seminari – Tercera part

11:30h – Pausa cafè

11:45h – Seminari – Quarta part

13:15h – Aperitiu de cloenda

Preu del seminari: 85 €

DATA

Divendres - Dissabte 06 - 07 maig 2022
Finalitzat

HORA

5:30 pm

Preu

85€

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR