Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Síndrome d’alcoholisme fetal” amb Núria Beltran Centelles

Núria Beltran ens explicarà la seva experiència personal i propera sobre la problemàtica que suposa conviure i educar a les persones afectades amb la “Síndrome d’alcoholisme fetal” (Eumo editorial), amb motiu de la publicació del seu llibre entorn del tema. Juntament amb altres famílies en la mateixa situació, s’establirà un diàleg de sinèrgies i solidaritat que farà als participants i afectats sentir-se més acompanyats.

El llibre “Síndrome d’alcoholisme fetal” explica el testimoni real de l’autora amb la seva filla. L’adopció de la Dària, una nena moguda i eixerida; una criança difícil, amb trastorns que es confonien amb dèficits d’atenció; i l’ingrés als vint-i-cinc anys en una residència per a persones amb discapacitat, són el periple vital i emocional que Núria Beltran exposa en aquestes pàgines. Entremig, desorientació, angoixa i esgotament, però també l’energia i la lluita per mantenir la família i per no renunciar a la felicitat. El TEAF (trastorn de l’espectre alcohòlic fetal) i la versió més greu, la SAF (síndrome alcohòlica fetal), encara no es diagnostiquen prou bé. L’objectiu d’aquest llibre és fer prendre consciència dels danys que pot causar l’alcohol durant l’embaràs i ajudar les famílies afectades.

Núria Beltran Centelles és economista experta en comerç. Ha ocupat càrrecs directius en diverses institucions públiques i privades. És mare adoptiva d’una filla amb síndrome alcohòlica fetal. Ha fet formació a Mossos, jutges, personal sanitari, educadors i famílies, per sensibilitzar i informar sobre els problemes que genera aquesta síndrome i sobre la creixent prevalença dels trastorns de l’espectre alcohòlic fetal en la nostra societat.

DATA

Dijous 27 juny 2024

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR