Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Solo los valientes” de Alejandro Albán

Amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull LGBT, l’Associació Colors de Ponent presentarà a La Fatal el llibre “Solo los valientes” (Círculo de Tiza) en conversa amb l’autor de l’obra, Alejandro Albán.

Solo los valientes” explica com el petit Alejandro sap que és un nen, i que prefereix la disfressa de la Guineu al de princesa des de molt abans de dir-se Alejandro. Hauran de passar vint anys, moltes converses complicades, alguns plors i diverses injeccions de testosterona perquè tingui a les seves mans la seva nova partida de naixement. El jove Alejandro sap que és un escriptor des de molt abans de publicar el seu primer llibre. Escriu, encara que comenci a estudiar Medicina. Escriu, encara que continuï amb la residència de Psiquiatria. Escriu en el seu temps lliure, d’amagat a la feina, a tot arreu. Hauran de passar deu anys, un taller literari, diversos amics i una crida feliç d’una editorial perquè tingui a les seves mans el seu propi llibre “Solo los valientes”. Es pot ser home si la societat no et veu com a tal? Es pot ser escriptor si ningú ho sap? Podem ser els qui realment som si estem sols? Qui som més enllà de la porta de la nostra habitació, del nostre cos? Alejandro Albán confessa en aquesta novel·la la seva pròpia transició, narrant amb un excel·lent vol literari una història sobre el dol, el reconeixement i la dignitat.

Alejandro Albán (Granada, 1988) és llicenciat en Medicina i doctor en Medicina clínica i salut pública per la Universitat de Granada. Després d’especialitzar-se en Psiquiatria, es va traslladar a Madrid, on actualment treballa com a investigador i docent. Ha guanyat els premis literaris ‘Lasarte Oria’ de microrelat (2015), ‘Joaquín Lamolda Gómez’ de relat il·lustrat (2016) i el ‘Federico García Lorca’ de narrativa (2016). El 2017 va publicar la col·lecció de relats “A ritmo lento”. “Solo los valientes” és la seva primera novel·la publicada.

DATA

Dijous 30 juny 2022
Finalitzat

HORA

8:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida

Organitzador

La Fatal
Codi QR