Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Tertúlia – “Animal trist” de Monika Maron

Vine a descobrir o a comentar el llibre “Animal trist” (Club editor) de Monika Maron, un dels nostres seleccionats com a Fatals de Sant Jordi.

Animal trist, traduïda arreu del món, és la novel·la que va consagrar Monika Maron com una de les escriptores més importants d’Alemanya. La seva obra, ampla i variada, expressa alguns dels vincles que més estretament lliguen les persones: l’amor, l’odi, la traïció. Al Museu de Ciències Naturals de Berlín, als peus de l’esquelet d’un braquiosaure de dotze metres d’alçada, una dona i un home es coneixen. La seva història, explicada per ella, els propulsa en una dimensió que escapa al temps i a tota forma de mesura. És l’amor dels amants que mai no viuran junts i per a qui el llit és un terreny d’exploració —dels cossos, però també dels records, que de vegades separen més que un mur.

Monika Maron va néixer a Berlín l’any 1941. Neta d’un jueu convers deportat i assassinat pels nazis i filla d’una mare que la va haver d’educar sola a causa de les lleis racials, el cognom li va ser donat per Karl Maron, inspector general de la Policia Popular i futur ministre de l’Interior de la RDA, amb qui la seva mare es va casar quan ella tenia deu anys. Acabats els estudis de teatre, la jove Maron s’estableix com a periodista a Berlín Est. Membre activa de les joventuts del Partit Socialista Unificat, entre 1976 i 1978 treballa per la Stasi. Per bé que la seva col·laboració es limiti a dos informes sobre una estada a Berlín Oest, a partir de llavors va viure sota vigilància constant de la policia secreta. El 1981 apareix a Frankfurt la seva primera novel·la, Flugasche (Cendres volants), que la situa immediatament com una autora de primer ordre; malgrat tot, les crítiques contra els atemptats mediambientals de la RDA que contenia el llibre van impedir que hi fos publicat. El 1988 Monika Maron emigra a Hamburg. Des de llavors ha publicat més de vint novel·les, reculls de contes i llibres de memòries i d’assaig.

DATA

Dimarts 25 jul. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR