Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Tertúlia – “Tinc un coll que fa pena” de Nora Ephron

A La Fatal ens trobarem per comentar i parlar de la darrera traducció publicada de Nora Ephron: “Tinc un coll que fa pena” (L’altra editorial) / “No me gusta mi cuello” (Libros del Asteroide). La sessió estarà conduïda per la Chari Rodríguez.

Amb una veu seductora, íntima, accessible i càlida, i un sentit de l’humor àcid i sense pèls a la llengua, Nora Ephron es retrata, en aquests assajos, com una cuinera obsessiva, una mare desastrosa i una ciutadana apassionada i militant. Però, per sobre de tot, ens parla obertament i amb perplexitat genuïna de l’experiència de fer-se gran, de l’envelliment del cos i la decadència de la ment, de la frustració de perdre el ritme i de veure que el món comença a girar massa de pressa. Valent, escandalosament divertit i sorprenentment commovedor, sobretot per la força i la veritat que contenen els textos, “Tinc un coll que fa pena” és un recull irresistible i deliciós ple de veritats innegables, anècdotes hilarants i reflexions que apel·laran a lectors de totes les edats. 

Nora Ephron (Nova York, 1941 – 2012) va ser productora, guionista, directora de cinema, periodista i escriptora, nominada tres vegades als Oscars per les pel·lícules “Silkwood” (1983), “Quan en Harry va trobar la Sally” (1989) i “Alguna cosa per recordar” (1993). Filla de guionistes, va créixer a Beverly Hills i va començar la seva carrera periodística al New York Post. Ha escrit al New York Times i a les revistes Esquire i New Yorker, entre d’altres. Va estar casada tres vegades, i el fracàs del segon matrimoni (amb Carl Bernstein, amb qui va tenir dos fills) va inspirar la seva novel·la Heartburn, una història sobre infidelitats. El gènere que més va conrear va ser el periodístic, una mostra del qual presentem en aquest primer volum, “No m’enrecordo de res”. Va morir de leucèmia l’any 2012.

DATA

Dimarts 11 jul. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR