Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació del llibre “Va de Lletres” del Taller d’Escriptura per a persones amb trastorn mental

La publicació, amb portada de l’il·lustrador Ermengol i pròleg del catedràtic de lingüística Sebastià Serrano, recull els relats curts i poemes que l’alumnat ha escrit en aquest curs, que ha estat una iniciativa del Servei de Rehabilitació Comunitària de Lleida, gestionat per GSS.

La publicació recull escrits, en forma de relats curts i poemes, que van realitzar els i les alumnes del Taller d’Escriptura i Creativitat. Aquest taller és una iniciativa del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Lleida, que està gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), conjuntament amb la Brúixola i Salut Mental Ponent. La Fundació Orfeó Lleidatà i l’Institut d’Estudis Ilerdencs han col·laborat en l’acte de presentació. La publicació i la presentació del llibre s’han organitzat en el marc de la celebració del centenari de l’Hospital Universitari de Santa Maria. La portada del llibre és una il·lustració del dibuixant Ermengol i està prologat pel lingüista Sebastià Serrano.

El llibre agrupa els escrits -relats breus i poemes- que els i les participants en el taller van anar escrivint segons el tipus de trastorn: trastorn bipolar, esquizofrènia o trastorn límit de la personalitat, entre d’altres. El volum també inclou textos escrits per professionals del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Santa Maria perquè el lector s’endinsi més i conegui què caracteritza aquest tipus de malalties mentals i il·lustracions.

En aquest recull també hi trobareu el testimoni dels professors del taller -Antonio Reinoso, Lluís Rosselló i Ramon Usall, on expliquen què ha significat per a ells impartir aquest taller, i on coincideixen en el fet que ha estat una molt bona experiència, on han après els professors tant com l’alumnat. El llibre clou amb un escrit de Francesc Abella, psicòleg i un dels impulsors del projecte, que titlla el llibre com “una aventura amb finalitat guaridora”.

Carme Sarret, psicòloga-coordinadora SRC Lleida, explica que es tracta d’una iniciativa que “ajuda a donar veu a la salut mental, que forma part de la comunitat”, alhora que afegeix que l’objectiu de llibre és donar visibilitat “a tot el patiment que moltes vegades hi ha silenciat darrere les malalties mentals”, així com “sensibilitzar a la població”.

DATA

Dimarts 10 oct. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm - 8:30 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR