Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

La defensa del català: irreverents i empoderats. Xerrada-debat a càrrec de Pau Vidal i Gerard Furest

Els filòlegs i escriptors Pau Vidal i Gerard Furest oferiran una xerrada a dos veus sobre l’estat del català en l’actualitat i donaran algunes claus per obrir portes de debat i reflexió envers el tema de la llengua: quines eines tenim i com les hem d’emprar per garantir el seu futur. També presentaran i signaran les seves darreres publicacions: Vidal amb el seu “Nivell Ç. Del català esporuguit al parlant empoderat“ (Editorial Pòrtic) i Furest el seu “Decàleg irreverent per a la defensa del català” (Núvol).

Pau Vidal (Barcelona, 1967) és un filòleg, traductor i escriptor català. Se’l coneix sobretot pel fet de ser traductor de l’escriptor sicilià Andrea Camilleri, entre altres traduccions que ha fet de l’italià. Ha sigut responsable de les seccions de llengua de diversos programes com ara El matí de Catalunya RàdioEl Cafè de la República, a la mateixa emissora. També ha participat al programa El llenguado de TV3 (2019) com a assessor lingüista i fent la secció “El consultori del filòleg“, a la secció de “La cobertura” de La transmissió d’en Torquemada (Latdt) de Catalunya Ràdio (2020), i al programa Fet a Mida de La Xarxa de Televisions Locals. Escriu un article setmanal a Vilaweb sobre la llengua catalana.

Gerard Furest (Figueres, 1980) és filòleg, professor de secundària, i el llibre que ens presenta és el primer que publica. Es tracta d’una sèrie de deu articles en forma de decàleg amb eines practiques per prendre consciència del repte que suposa mantener viu el català. Furest desmunta capa per capa els prejudicis, pors i perversions que ens tenallen a l’hora de parlar el català i ens ofereix un decàleg de propostes per mantenir viva la llengua en aquest segle XXI.

DATA

Dissabte 22 gen. 2022
Finalitzat

HORA

12:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR