Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Ramon i Jordi Souto

Els impulsors del projecte.

Les seves trajectòries professionals fins ara divergents (en el mon de l’empresa i la tecnologia en el cas del Ramon; com a professor de llengua i literatura pel que fa al Jordi) han confluït per donar forma a aquesta iniciativa.

La Fatal és, en darrera instància, una forma particular d’agraïment i homenatge als professors fantàstics que van tenir de petits. Persones inoblidables que, amb la Maria Recasens o el Ferran Rocaspana al capdavant,  són les que els van inocular l’amor pel saber i pel llegir.

Carme Casanovas Ariche

Nascuda a Lleida i filla de bibliotecària, ha crescut des de petita envoltada de llibres. Va estudiar filologia com a excusa per a seguir llegint a tothora. Cul inquiet com és, ha viscut a Bochum, Varsòvia, Chicago i Barcelona.

També s’ha traslladat per pisos de tot Lleida amb caixes de llibres de Zweig, Dickinson, Galdós, Lorca, Pahmuk, Ferrante, Casanova, Ausiàs March i molts d’altres. 

Mare del Pol i la Gina, ara també acumula caixes de literatura infantil i juvenil. És professora al “Joan Solà” de Torrefarrera per poder parlar de llibres amb els seus alumnes.

Per si no en tenia prou, ara també la trobareu a la Fatal.

Chari Rodríguez Ros

De Lleida, llicenciada en dret, funcionària i especialista en litigació pública, li agrada llegir perillosament. 

Fins als 53 escrivia d’amagat. El Màster en Creació Literària del Grup Planeta i la Universitat Internacional de València han donat llum a les moleskine que li omplen la motxilla. 

Està convençuda que els Clubs de Lectura són terapèutics. Fanàtica del conte, fa recerca d’el·lipsis i silencis. Té adoració per les escriptores llatino-americanes i du la poesia tatuada al maluc .Voldria haver conegut  Plath, Sexton i Pizarnik.

Els millors caps de setmana per a ella són els de llibres, amics i braves. La Fatal compleix un somni, l’altre és viure a Nova York sis mesos l’any.

Laura González García

Collita del 87. Es va graduar en comunicació motivada per la seva passió pel llenguatge i pel gènere audiovisual. Enamorada de la música, el cinema i la tradició escrita, va créixer envoltada de llibres i, “fatalment”, es va convertir en una lectora intrèpida.

Ha escrit pel diari La Mañana i per diverses publicacions sobre música. També col·labora amb alguns programes radiofònics. A causa de la seva formació periodística, formula moltes preguntes abans de fer les seves recomanacions.

Cinèfila d’aquelles que opinen que el llibre és millor que la pel·lícula. Captiva de la bellesa de les edicions boniques i els contes desplegables, té debilitat per la novel·la criminal i el realisme màgic.

Margalida Castell Colom

Va néixer l’any 1986 a Bunyola, un petit poble de la serra de Tramuntana mallorquina. Als 18 anys va marxar a Barcelona per llicenciar-se en Humanitats i, posteriorment, cursar el màster d’Edició de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des d’aquell moment ha canviat nombroses vegades de residència, establint-se definitivament a Balaguer. És per això que s’identifica amb Maalouf quan diu que no pot afirmar que pertany només a un lloc.

Actualment escriu articles per revistes infantils i devora les novetats literàries sota el taulell de La Fatal per poder-les recomanar als clients.

Creu que a la literatura se la comença a estimar des de la infància, per això fa sis anys que ha canviat les grans prestatgeries plenes de novel·les per estanteries baixetes atapeïdes de contes populars, llibres de textures i àlbums il·lustrats de totes les mides. Joana Raspall, Rocio Bonilla, Aina Bestard o Rebecca Dautremer l’acompanyen cada vespre a desitjar bona nit a la Blanca, la Bruna i la Roser, les seves tres filles petites.

Gala Oró Arbonés

Cinèfila, melòmana, lletraferida i, resumidament, enamorada de tot el que envolta el món de la cultura i l’art, va decantar-se per estudiar fotografia quan va sentir allò de què una imatge val més que mil paraules, tot i que no li van dir que és completament impossible generar una sola imatge que faci justícia a l’obra d’autors com Borges, Sontag o Lispector.

No concep un viatge sense fer-se abans una llista de les llibreries que cal visitar i sense remenar llibres fins a trobar el que la mantindrà captivada durant els pròxims dies.

Si no la trobeu al taulell, busqueu-la a la secció de poesia.

Magí Herràndiz Serentill

La seva família dóna fe que des de ben petit ja interrompia els àpats amb preguntes de difícil resposta. “Per què?”, “Per què?” i més “Per què?”. El petit Magí sempre donant la volta a costums i hàbits per mirar d’entendre’ls i entendre’s. No extranya, doncs, que escollís estudiar filosofia a la Universitat de Barcelona.

Ben aviat també va començar amb una passió que encara l’acompanya, el teatre. Després de crèixer fent cursos i obres de teatre a l’Escorxador, la interpretació va seguir sent una passió a la universitat, on va ser membre del grup teatral.

A les aules ha descobert autors i autores que l’han marcat i que segueix llegint en el seu dia a dia. Sobretot interessat per la teoria estètica i literària, el Magí s’ha apassionat per la teoria cultural de María Zambrano, la crítica cultural de Walter Benjamin i la teoria i pràctica teatral d’Artaud.

Si el trobeu per la nostra llibreria li podeu demanar recomanacions i fer-li preguntes, en sortireu amb un bon llibre però no us estranyi sortir amb més incògnites que certeses. Però bé, diuen que és el paper de la filosofia, oi?

Marina Oró Arbonés

Observadora i de curiositat insaciable per tot el que l’envolta, potser va ser el fet d’entendre el món com una pregunta el que la va portar a graduar-se en Filosofia (UB) i a cursar el Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (UB). 

El seu continu diàleg amb els llibres la porta a entendre la literatura com una forma conscient d’habitar en el món i com una mirada alternativa de comprensió de la realitat, amb un fort poder d’acció i de connexió entre les persones.

Després d’haver llegit a Walter Benjamin a gairebé tots els autobusos de Barcelona i d’haver-se enamorat del matrimoni alquímic entre la raó i el misteri de les obres de Maria Zambrano i Chantal Maillard, l’anhel de les seves arrels de nodrir-se del lloc d’origen la condueixen de nou a Lleida, ara, més envoltada de llibres que mai.