Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Ramon i Jordi Souto

Els impulsors del projecte.

Les seves trajectòries professionals fins ara divergents (en el mon de l’empresa i la tecnologia en el cas del Ramon; com a professor de llengua i literatura pel que fa al Jordi) han confluït per donar forma a aquesta iniciativa.

La Fatal és, en darrera instància, una forma particular d’agraïment i homenatge als professors fantàstics que van tenir de petits. Persones inoblidables que, amb la Maria Recasens o el Ferran Rocaspana al capdavant,  són les que els van inocular l’amor pel saber i pel llegir.

Carme Casanovas Ariche

Nascuda a Lleida i filla de bibliotecària, ha crescut des de petita envoltada de llibres. Va estudiar filologia com a excusa per a seguir llegint a tothora. Cul inquiet com és, ha viscut a Bochum, Varsòvia, Chicago i Barcelona.

També s’ha traslladat per pisos de tot Lleida amb caixes de llibres de Zweig, Dickinson, Galdós, Lorca, Pahmuk, Ferrante, Casanova, Ausiàs March i molts d’altres. 

Mare del Pol i la Gina, ara també acumula caixes de literatura infantil i juvenil. És professora al “Joan Solà” de Torrefarrera per poder parlar de llibres amb els seus alumnes.

Per si no en tenia prou, ara també la trobareu a la Fatal.

Chari Rodríguez Ros

De Lleida, llicenciada en dret, funcionària i especialista en litigació pública, li agrada llegir perillosament. 

Fins als 53 escrivia d’amagat. El Màster en Creació Literària del Grup Planeta i la Universitat Internacional de València han donat llum a les moleskine que li omplen la motxilla. 

Està convençuda que els Clubs de Lectura són terapèutics. Fanàtica del conte, fa recerca d’el·lipsis i silencis. Té adoració per les escriptores llatino-americanes i du la poesia tatuada al maluc .Voldria haver conegut  Plath, Sexton i Pizarnik.

Els millors caps de setmana per a ella són els de llibres, amics i braves. La Fatal compleix un somni, l’altre és viure a Nova York sis mesos l’any.

Laura González García

Collita del 87. Es va graduar en comunicació motivada per la seva passió pel llenguatge i pel gènere audiovisual. Enamorada de la música, el cinema i la tradició escrita, va créixer envoltada de llibres i, “fatalment”, es va convertir en una lectora intrèpida.

Ha escrit pel diari La Mañana i per diverses publicacions sobre música. També col·labora amb alguns programes radiofònics. A causa de la seva formació periodística, formula moltes preguntes abans de fer les seves recomanacions.

Cinèfila d’aquelles que opinen que el llibre és millor que la pel·lícula. Captiva de la bellesa de les edicions boniques i els contes desplegables, té debilitat per la novel·la criminal i el realisme màgic.

Oriol Roig Monturiol

(Lleida, 1994)

Potser va ser la rima consonant integrada en el seu nom el que va despertar en ell la curiositat pel llenguatge. Una curiositat inesgotable que l’ha anat guiant al llarg de la seva vida fins a dur-lo a graduar-se en Estudis Literaris (UB) i a cursar el Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (UB).

Apassionat de la relació entre Literatura i Història, el pòdium d’honor de la seva biblioteca l’ocupen —de moment— Borges, Danilo Kiš i W.G. Sebald.

Guillem Burballa Nòria

Els seus padrins materns venen de Seròs i els paterns de Lleida ciutat. Estima amb devoció aquesta terra, conscient dels seus incomptables defectes. A la Universitat aprengué que algunes carreres no haurien d’haver existit mai – estudià Ciències Polítiques – i d’Erasmus a Konstanz i vivint un any a Tolosa de Llenguadoc confirmà que tots els indrets del món tenen el seu encant, si un té interès per les coses. Considera la lectura un passatemps com qualsevol altre – l’esport, l’ornitologia, la jardineria – però també que un bon llibre pot canviar-nos la vida, provocar moments inoblidables o fer-nos millors persones. Coneix això sí grandíssims lectors que són autèntics cretins sense remei i persones excepcionals que fa anys que no obren un llibre.

Guarda per sempre a la memòria contes de Carver i Salinger, tres moments de la Muntanya Màgica, l’atmosfera de Solaris, els personatges de les Vides Paral·leles i fragments inconnexos del millor escriptor de la història de la humanitat: Josep Pla.