Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Death Cafe. Converses sobre la mort al voltant de bons llibres i una tassa de cafè

Ara més que mai sentim necessitat de parlar de la mort, de reflexionar sobre com morim, com acompanyem aquest procés i com ens sentim quan estem en dol. Però no és tracta d’un espai terapèutic o d’una xerrada d’experts. Són les persones del carrer que comparteixen de manera informal i durant una estona, les seves reflexions i experiències.

Què és un Death Cafe?
Als Death Cafe, un grup de persones, la majoria no es coneix entre sí, es troba de manera informal en una cafeteria o en una llibreria per prendre un cafè mentre es conversa sobre la mort. Segons les persones impulsores del projecte l’objectiu és “augmentar la consciència de la mort per ajudar la gent a treure el màxim partit de les seves vides (finites)”. Els Death Cafe es van començar a fer al Regne Unit l’any 2011 i des de llavors, s’han celebrat en més de 65 països i es calcula que hi ha participat més de 84.000 persones.

Experiència a Lleida
A Lleida, el Servei de suport al dol de Ponent va organitzar els primers Death Cafè al 2019 amb èxit de participació. Se’n van realitzar tres i tots amb l’aforament ple. Van ser molt ben acollits perquè tot i que la societat en general ha donat l’esquena a la mort durant molt de temps, hi havia necessitat de reflexionar-ne, al menys per una part de la població. Ara, amb tot el que estem vivint durant la pandèmia, parlar de la mort és una necessitat que estan sentint moltes persones. Com a societat ens hem de replantejar tos aquests temes i cal fer-ho d’una forma serena i tranquil·la. Els Death Cafe són un espai ideal per fer-ho.

Qui organitza
El Servei de Suport al Dol de Ponent és una entitat sense ànim de lucre dedicada a donar suport a famílies que viuen la pèrdua d’un ésser estimat, i a les persones professionals o no, que les acompanyen en el procés. Ofereix un espai de suport psico-social basat en el respecte, confiança i responsabilitat, sense vincles de caire religiós. Neix com a projecte assistencial per donar resposta a les necessitats d’una societat que ha d’afrontar una experiència de pèrdua i
mort sovint silenciada, estigmatitzada o evitada. L’entitat té seu a Tàrrega i a Lleida.

L’acte estarà facilitat per una persona voluntària del Servei de suport al dol de Ponent que podrà suggerir temes i explicarà les bases del model a l’inici de la trobada. No es tracta d’un espai terapèutic i tampoc és un grup de dol.

L’entrada és gratuïta, només es demana fer la inscripció al Servei de suport al dol de Ponent per correu, telèfon o a la seva web.
Tel. 639 610 603
info@suportaldol.org
www.suportaldol.org

DATA

Dimecres 30 juny 2021
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus
Codi QR