Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Experiment Gurt – Taller pràctic de llengua i escriptura

Dirigit per: Carlota Gurt, escriptora.

Quan: 2 dissabtes de març de 2024, de 10h a 18h. (Hi haurà una pausa de 2h per dinar)

  • Dissabte 9 de març
  • Dissabte 23 de març

¿Per què de vegades els textos escrits en català sonen rancis o morts? ¿Com puc escriure en una llengua viva i genuïna? ¿On fallo? ¿Què són les convencions i per què convé evitar-les? ¿Què fa que un text sigui interessant? En aquest taller de dos dissabtes (matí, dinar i tarda), Carlota Gurt intentarà respondre aquestes preguntes i oferir-te recursos per millorar la teva competència lingüística i literària, i ho farà partint de textos escrits pels mateixos participants o escollits per ells. Perquè les abstraccions estan molt bé, però és amb els exemples concrets que s’aprèn.

Els participants hauran d’aportar un text escrit per ells de màxim 600 paraules i un fragment d’un text que els entusiasmi especialment (mateixa extensió aproximada). També hauran d’escriure un text a partir d’una experiència comuna. S’accepten participants passius (que vulguin assistir-hi però no escriure) (màxim 5).

DIA 1, MATÍ (10h – 13h)

Revisió crítica de textos (màxim 600 paraules) des del punt de vista lingüístic i ortotipogràfic: 1 text de cada participant, 1 de Carlota Gurt i 2 falsos. Es farà a cegues: sense saber-ne l’autor.

DIA 1, TARDA (15h – 18h)

Recapitulació de què falla en els textos des del punt de vista lingüístic i ortotipogràfic (anar de l’exemple a la categoria). Fals català literari. Batalla contra les convencions.
Recursos per activar la llengua (exercici ràpid adjectius, calaixets, col·locacions, etc.).

DIA 2, MATÍ (10h – 13h)

Revisió crítica de textos (màxim 600 paraules) des del punt de vista de l’interès: cada participant proposa un text que l’entusiasmi: analitzem per què ens agraden els textos que ens agraden. Encabat: categorització.

DIA 2, TARDA (15h – 18h)

Revisió dels textos escrits a partir del dinar de la sessió anterior, analitzats des del punt de vista de la llengua i de l’interès.


Carlota Gurt (Barcelona, 1976) s’ha dedicat a la traducció més de deu anys i en una altra vida va treballar com a productora a La Fura dels Baus i al Festival Temporada Alta. Fa malabars entre la vida real i la literària, i col·labora en diversos mitjans. És autora del recull de contes Cavalcarem tota la nit (Premi Mercè Rodoreda 2019) i de la novel·la Sola (2020), traduïdes a diverses llengües. El 2023 ha publicat el llibre de relats Biografia del foc.


Preu taller: 180 €.

Hi ha l’opció de dinar (informal/càtering) de 13h a 15h al mateix espai del seminari.

Preu taller + dinars: 210 €

Màxim 15 persones.


DATA

Dissabte - Dissabte 09 - 23 març 2024
Finalitzat

HORA

10:00 am

Preu

180€

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR