Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

“Guanyem amb la llengua. El català durant el franquisme” amb Elena Yeste Piquer

Amb motiu de la presentació del llibre “Guanyem amb la llengua. El català durant el franquisme” (La Mira), l’autora, Elena Yeste Piquer, conversarà amb l’escriptora i periodista, Marta Alòs.

A “Guanyem amb la llengua. El català durant el franquisme” aprenem com s’ensenyava i s’aprenia el català durant el franquisme, explicant unes històries plenament desconegudes: les de professors, d’alumnes, de pisos, d’escoles… que no només des de la repressió, la clandestinitat i l’alegalitat van salvar una llengua sinó que també van salvar una societat i un país. Des de la seva arribada, el franquisme no pot aturar la transmissió del català. Es continua fent de viva veu amb les primeres classes de català en domicilis particulars i des d’entitats privades. Així, s’impulsa una nova modalitat per aprendre el català per correspondència. Un moviment d’escoles que entronquen amb la tradició pedagògica d’abans de la guerra continua defensant el model escolar català. Són els dies que els versos rescaten el país. El 1969, les campanyes populars “Català a l’escola” i “Cultura en ruta” posen, de nou, el català en marxa. Comença una victòria, guanyant, de mica en mica, l’espai del català a l’escola.

Elena Yeste Piquer és periodista i professora de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-Universitat Ramon Llull (FCRIB-URL). Llicenciada en Periodisme (Premi Extraordinari) i doctora per la URL, és coordinadora del Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa de la FCRIB-URL, coordinadora dels Màsters Universitaris en Comunicació Política i Social i en Periodisme Avançat. També és redactora de LA MIRA.

DATA

Divendres 13 maig 2022
Finalitzat

HORA

6:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

Organizer Name
Codi QR