Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Jorge Carrión presenta “Membrana” i “Warburg & Beach”

La novel·la MEMBRANA, guanyadora del Premi Internacional de Novel·la Ciutat de Barbastre i que publica l’editorial Galàxia Gutemberg aquest 6 d’octubre, és una obra que es pregunta sobre el que significa avui ser humà i s’inscriu en els grans debats contemporanis. Una història inesperada, brillant i original que ens situa en ple 2100, any en què s’inaugura el Museu del Segle XXI, on s’explica la relació ancestral de la humanitat amb la tecnologia, com van néixer els híbrids i les consciències algorítmiques i com va cobrar forma un nou imperi.

Per la seva banda, Warburg & Beach és una novel·la gràfica extremadament original sobre llibreries, biblioteques i destins creuats. Durant las primeres dècades del segle XX, l’historiador alemany Aby Warburg y la llibretara estat-unidenca Sylvia Beach van dur a terme dos magnífics projectes intel·lectuals que avui formen part de la mitologia cultural de la modernitat. La biblioteca Warburg, a Hamburg, on va veure la llum el fascinant Atlas Mnemosyne, i la llibrería Shakespeare & Company, a París, van redefinir la relació entre els lectors y els escriptors, l’art, els libres i la literatura.

Jorge Carrión va néixer a Tarragona el 1976 però ha passat la major part de la seva vida a Mataró i Barcelona. És doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i codirector de l’Màster en Creació Literària de la UPF-BSM (juntament amb José María Micó). Ha viscut a Buenos Aires, Rosario i Chicago. Publica regularment en diversos mitjans, entre ells la secció d’opinió en espanyol de The New York Times i La Vanguardia. És autor de les novel·les Els morts, Els orfes, Els turistes i Els difunts; i de diversos llibres de no ficció, entre els quals destaquen Austràlia. Un viatgeTeleshakespeare, Llibreries, Barcelona. Llibre dels passatgesContra Amazon i Lo viral. Va ser comissari de les exposicions Les variacions Sebald de Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i Totes les biblioteques del demà del centre cultural Koldo Mitxelena de Sant Sebastià. Amb Sagar ha publicat dos llibres de còmic: Barcelona.Els rodamóns de la ferralla i Gòtic; i amb Javier Olivares, Shakespeare & Cervantes i Warburg & Beach. És l’autor i el narrador dels guions del podcast Solaris, assaigs sonors. Ha estat traduït a quinze idiomes.

Defensor del concepte de literatura expandida i sense fronteres, la seva escriptura és multidisciplinar. Carrión creu que la conversa influeix en la creació col·lectiva inconscient. Llegeix molt sobre Big Data.

Busqueu el seu nom a Google, Twitter, Instagram, i veureu …

El dia 8 d’octubre a La Fatal el futur s’obre.

DATA

Divendres 08 oct. 2021
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR