Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Tertúlia – “Las voces de Adriana” d’Elvira Navarro

Com es reordena el món després d’una mort? Quina quantitat de reparació hi ha en tota existència dels qui la van precedir? Quines veus ens habiten? Enigmes sobre la mort i la memòria a través dels quals ens portarà Elvira Navarro a la seva novel·la “Las voces de Adriana” (Penguin Random House).

Las voces de Adriana” és una novel·la en tres moviments sobre la memòria, la lleialtat cap als mandats dels ancestres i la mort. També sobre el que ens queda quan els éssers que estimem ja no ens acompanyen. El resultat és un llibre extraordinari, commovedor i audaç. Adriana, la protagonista d’aquesta història, afronta diversos duels mentre cuida del seu pare malalt. També s’ha convertit en una voraç espectadora de la vida dels altres gràcies a les xarxes socials i en una tímida consumidora d’experiències amoroses a través d’una app de cites, però això només accentua la seva sensació d’estancament. La por de trencar amb inèrcies que han perdut el sentit sovint prové dels fantasmes del passat, i el seu acaba irrompent feroçment a través d’una casa que una vegada va encarnar l’univers sencer i d’una àvia i una mare que compten uns fets tràgics.

Elvira Navarro (1978) ha publicat els llibres “La ciudad en invierno” (CdT, 2007), “La ciudad feliz” (RH, 2009) i “Los últimos días de Adelaida García Morales” (RH, 2016). Amb “La trabajadora” (RH, 2014), novel·la pionera a narrar la descomposició del subjecte actual a conseqüència dels canvis socials i econòmics ocasionats per la crisi, es va convertir en una de les veus de referència de la literatura contemporània en espanyol. Guardonada amb el Premi Jaén de Novel·la o el Premi Andalusia de la Crítica, en 2010 va formar part de la llista dels vint-i-dos millors narradors en llengua espanyola menors de trenta-cinc anys de la revista Granta. El seu anterior llibre, “La isla de los conejos” (RH, 2019), va ser nominat al National Book Award de literatura estrangera el 2021. La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, francès, suec, italià, japonès, serbi, coreà i turc.

DATA

Dimarts 29 ag. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR