Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “Poemas enjaulados” amb Ryma Sheermohammadi

Amb motiu del 75è aniversari de l’assassinat de Gandhi i, per celebrar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau; la traductora de Nacions Unides i defensora dels Drets Humans Ryma Sheermohammadi, parlarà del poemari “Poemas enjaulados” (Pre-Textos) de l’escriptora internacional, Mahvash Sábet.

Durant la presentació, es parlarà tant de l’obra de Sábet, com de la seva condició de persona ensenyant i empresonada. Així mateix, la Ryma, que vindrà de passar uns dies a l’Orient Mitjà, ens parlarà de la situació actual a l’Iran.

Mahvash Sábet, és escriptora Internacional premiada del Courage Award 2017. Va néixer en una petita ciutat al centre de l’Iran el 1953. Amb 10 anys es trasllada a Teheran on estudia pedagogia i psicologia a la Universitat. Va ser professora i directora d’un institut i la van acomiadar per ser membre de la comunitat bahá’í. Va treballar per la comunitat bahai d’Irán com a membre de Yarán Iran. Detinguda pel govern fou sentenciada el 2008 a vint anys. El 2018 va sortir de la presó, però a finals de 2022 va rebre una nova condemna de 10 anys. Els poemes escrits a la presó de “Poemas enjaulados” han estat difosos arreu (alguns traduïts per la prestigiosa novel·lista Bahíyyíh Nakhjaváni i publicats per George Ronald). Aquest llibre ha estat traduït a diverses llengües.

Ryma Sheermohammadi Motlaq és iraniana, tot i que va néixer a Aràbia. És traductora i intèrpret, i ha treballat per Nacions Unides (ONU) i diversos organismes internacionals i ONGDs. És una activista incansable pels drets de les dones iranianes i pels Drets Humans d’arreu. Viu a Catalunya des de fa anys. Destaca en la seva variada trajectòria internacional el treball amb l’advocada i Premi Nobel de la Pau iraniana Shirin Ebadi que viu exiliada al Regne Unit (Doctora Honoris Causa per la Universitat de Lleida entre altres).

DATA

Dilluns 30 gen. 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

Sala Fatal
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR