Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de Josep Maria Sala-Valldaura

El poeta i assagista Josep Maria Sala-Valldaura presentarà els llibres “Amb tinta blanca” i “Cartes d’un poeta gran. Llibre (de) bord”. Durant la presentació, l’autor conversarà amb el poeta, narrador i traductor Jaume C. Pons Alorda i comptarà amb la participació de la directora de la col·lecció Argent Viu de Pagès editors, Carme Vidalhuguet.

A “Amb tinta blanca” Marie-Claire Zimmermann, catedràtica de Llengua i Literatura catalanes de la Sorbona, analitza les formes i els continguts dels darrers vint anys de l’obra poètica de Sala-Valldaura. L’estudi del filòsof i poeta Jad Hatem, catedràtic a la Universitat Saint-Joseph de Beirut, és la traducció del llibre “La Poésie de Josep Sala-Valldaura. Le Silence et son Verbe” (2018), centrat en el comentari literari, filosòfic i religiós de tres dels seus poemes més representatius.

A “Cartes d’un poeta gran” es presenten dotze cartes que investiguen sobre el fet poètic. La persona que decideixi aventurar-se per aquestes escriptures vibrants toparà amb la passió d’un ésser humà que ha consagrat la seva vida a la poesia i n’ha extret un pou d’experiències que ara decideix compartir generosament. A través d’unes pàgines amenes i poderoses assistim a lectures, mestratges, amistats, pensaments i emocions, i tot sense caure en l’erudició forçosa o en l’academicisme, més aviat el contrari.

Josep Maria Sala-Valldaura és un poeta i crític literari català. És doctor en Filologia i catedràtic de Literatura espanyola. Ha estat professor de castellà i català a diversos instituts i, paral·lelament, va exercir la crítica de poesia a La Vanguardia, Serra d’Or i, de manera més irregular, Reduccions, Avui, Transversal, Caràcters, etc. Des de l’any 1990 treballa a la seva Universitat de Lleida. Ha obtingut diversos premis, com ara el Cavall Verd al millor llibre de poemes de 1987, el Parc Taulí, el Joanot Martorell de narrativa, el de la Unesco per a la literatura catalana infantil i juvenil o el Serra d’Or. La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, basc, castellà, francès, occità, portuguès, romanès i rus. Ha estat convidat com a poeta a les Universitats de Granada, Bourgogne, Paris IV-La Sorbonne (Institut d’Études Catalanes), Alacant, la Bretagne Occidentale, etc., i ha participat en diversos Festivals internacionals de poesia.

DATA

Dimarts 05 abr. 2022
Finalitzat

HORA

6:30 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR