Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació del “Robert Gerhard. Un quixot amb noblesa d’esperit” d’Oriol Pérez Treviño

El musicòleg i crític musical Oriol Pérez Treviño ens parla del seu llibre “Robert Gerhard. Un quixot amb noblesa d’esperit” (Ficta Edicions) en una conversa amb Antoni Gelonch sobre la figura d’aquest compositor català.

Robert Gerhard. Un quixot amb nobles d’esperit” és una biografia sobre el més important compositor català del segle XX. Gerhard, en el seu periple vital, estètic i intel·lectual; explica la història de Catalunya, d’Espanya i d’Europa. Malgrat això, és una figura força desconeguda per al gran públic. En aquest llibre, Pérez Treviño construeix un relat personal, documentat i amb noves aportacions de la trajectòria, tant del compositor com de la seva obra artística. Gerhard nasqué a finals del segle XIX a Valls i va deixar Catalunya per exiliar-se a Cambridge, on morí el 1970. Amb aquesta xerrada us oferim una veritable invitació a la descoberta d’una ment privilegiada i apassionant, d’un home compromès de manera radical amb la música i la creació.

Oriol Pérez Treviño (Manresa, 1972) és musicòleg i assagista i dedica la seva activitat a la docència i l’escriptura. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat la recerca amb la direcció d’importants projectes del país, com ara el Festival de Torroella de Montgrí, el Centre Robert Gerhard o L’Auditori. Immers, en els darrers anys, en recerques sobre misticisme, espiritualitat i música, col·labora en diferents institucions acadèmiques i culturals. En l’actualitat escriu al portal Nosolocine a la secció “Entre Clàssics” i és crític musical d’El Punt Avui.

DATA

Dimecres 31 maig 2023
Finalitzat

HORA

7:00 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus
Codi QR