Vallcalent 65 - 25006 Lleida

722 255 631

Presentació de “¡Vergüenza! El escándalo de las residencias” amb Manuel Rico

El periodista d’investigació Manuel Rico conversarà sobre les situacions viscudes als centres de la tercera edat durant l’epidèmia de covid-19; amb motiu de la presentació del seu llibre “¡Vergüenza! El escándalo de las residencias” (Planeta).

¡Vergüenza! El escándalo de las residencias” indaga en el costat més amarg de la pandèmia del COVID-19: les més de 20.000 morts en residències. Les funeràries no donaven proveïment a retirar els cadàvers, els ancians morien solos… Com va ser possible el desastre de la primavera de 2020? Quines causes van provocar el contagi massiu en les residències? Com es va poder negar l’hospitalització dels majors per ser dependents o tenir més de vuitanta anys, sabent que això suposava una condemna de mort? A les pàgines d’aquest llibre, descobrim com fons d’inversió i grans multinacionals s’han quedat amb una bona part del negoci de les residències al nostre país i com aquesta aposta especulativa per obtenir el màxim benefici influeix directament en el tracte que reben les persones grans. Manuel Rico, director de recerca d’infoLibre, desvetlla amb dades oficials inèdites, qui s’estan enriquint amb la cura dels ancians, l’impacte més gran del virus en els centres controlats pels grans grups i la desídia de les Administracions a l’hora d’inspeccionar les residències i sancionar a les empreses que se salten la llei.

Manuel Rico (El Bierzo, 1967) és llicenciat en Periodisme per la Universitat de Navarra i màster en Comunicació per la Universitat de Columbia-Missouri, on va estudiar amb una beca Fulbright. És també graduat en Dret per la UOC i membre del Col·legi d’Advocats de Madrid. En els seus trenta anys de trajectòria professional ha estat redactor cap de Interviú, subdirector de Tiempo, subdirector de Público i director d’infoLibre, i ha treballat a El Correo Gallego i en les delegacions de Galícia i Euskadi d’El Mundo. Des de març de 2020 és director de recerca i investigació d’infoLibre. L’any 2021 va rebre el premi de l’Associació de la Premsa de Madrid al Periodista Especialitzat i el premi José Couso de llibertat de premsa.

DATA

Dijous 05 oct. 2023
Finalitzat

HORA

7:30 pm

Localització

La Fatal
c/Vallcalent, 65. 25006, Lleida
Tipus

Organitzador

La Fatal
Codi QR